Browsing Category 'Personal Journal'


  • Personal Journal / January 1, 2019

    My 2018 Best Nine Travel Stories That Gave Me Some Life Lessons


      Nggak terasa, tiba-tiba udah masuk 2019 aja.   Sadar nggak sih, waktu selalu terasa cepat dari tahun ke tahun? Dalam seminggu pun, seringkali aku merasa tau-tau udah hari jumat aja.    Mau kita diam ataupun tidak, waktu pasti terus berjalan. Dan pada akhirnya hanya memori lah yang akan kita tinggalkan.   Sama seperti di akhir tahun 2017 saat […]


  • Personal Journal,United Kingdom / November 15, 2018

    I Got To Sleep Overnight in Manchester United’s Old Trafford Because of This IT Competition


      If you’ve seen my solo travel in UK posts during 2017, this competition is the reason why I’m there. #UnitedByHCL is a hackathon designed by Manchester United Football Club Innovation Team, along with their partners. Basically there are a lot of topics in the competition. But coming from a design background, our team decided to […]


  • My 2017 Best Nine Travel Stories That Gave Me Some Life Lessons


      2017 merupakan tahun yang banyak naik dan turunnya. Banyak sekali tantangan, suka dan duka yang membuatku mempertanyakan banyak hal setiap harinya.    Ditengah itu semua, traveling menjadi salah satu cara untuk membuat diriku tetap “waras”. Bukan, bukan untuk lari dari kenyataan, melainkan pergi untuk pulang membawa bekal. Baik itu dalam bentuk cerita, momen yang terekam dalam foto (pastinya!), perspektif dan ilmu […]


  • Personal Journal / April 12, 2015

    [Repost Inspirasi UGM] Mahasiswa Berprestasi UGM 2015


    Repost from Inspirasi UGM:  http://inspirasi.ugm.ac.id/2015/04/mahasiswa-berprestasi-ugm-2015/   It was an awesome once-in-a-lifetime experience in my college years. This actually started out by a random push from my faculty to represent my major! I was never really confident and I think this university always has the brightest students.   From the selection of faculty representatives, top 10 […]


  • Personal Journal / December 29, 2014

    Kembangkan Aplikasi Penanganan Kecelakaan Real Time, Tim UGM Menangi Kompetisi Internasional


    Reposted from: http://ugm.ac.id/id/berita/9587-kembangkan.aplikasi.penanganan.kecelakaan.real.time.tim.ugm.menangi.kompetisi.internasional     Tim mahasiswa UGM berhasil meraih penghargaan tingkat internasional dalam kompetisi aplikasi yang diselenggarakan AT&T dan IBM “Public Safety App Challenge” di California, Ameria Seriakat pada 13 Desember 2014 kemarin. Tim UGM memperoleh penghargaan sebagai “Best Public Safety App” berkat mengembangkan aplikasi Realive yakni aplikasi penanganan kecelakaan secara real time. Aplikasi Realive dikembangkan […]


  • Personal Journal,United States / December 23, 2014

    Tim Cook is Awesome


      (After moments of valuable chit chat in Palo Alto with Tim Cook, CEO of Apple—that Apple, I can’t believe it too—passed by) 👱(One of us): Ok, so can we get a picture together? 👨 (Tim Cook)‍: Yeah sure! 👱: (Let’s out Huawei Android phone) 👨‍: Wrong phone (lol) 👱👩‍*: Awkward moment*  👩‍ (Me, acting like a […]


  • Personal Journal,West Sumatera / September 1, 2014

    AIESEC Global Lead Summit 2014 in Padang, Indonesia


    AIESEC believes that leadership is the ultimate skill needed to fill in the gap between today’s problem and solution. That is why Global Lead Summit 2014 was held; with an aim in evolving the awareness and development of leadership should be implement in young people, especially for those outside our our organization as AIESEC.   This conference […]